Troubleshooting

Het Laboratorium biedt de mogelijkheid om korte of lange termijn projecten te ontwikkelen in het vakgebied van de levensmiddelenmicrobiologie en -conservering om een oplossing te bieden aan specifieke problemen in de voedingsindustrie.

  1. Bepaling van de houdbaarheidstermijn van levensmiddelen op basis van realistische criteria
  2. Evaluatie van decontaminatiesystemen met het oog op een verbetering van de microbiologische beginkwaliteit
  3. Onderzoek en ontwikkeling van minimaal behandelde levensmiddelen (natuurlijke antimicrobiële agentia, hordentechnologie)
  4. Chemische conservering (additieven) / Bioconservering (bacteriocines, protectieve culturen)
  5. Identificatie van specifieke bederforganismen met hun respectievelijke bederfgeuren (vluchtig/niet vluchtig)
  6. Surveillance en controle van voedselpathogenen in het eindproduct, half-fabricaat, ingrediënten en de productomgeving.
  7. Verpakking: gemodificeerde atmosfeerverpakking, actieve en intelligente verpakking

Het opzetten van een onderzoeksproject kan op verschillende manieren verlopen en gebeurt op maat van de klant. De onderzoeksstrategie wordt ontwikkeld via een stap-voor-stap benadering eerder dan het éénmalig definiëren van een groot project. Daarnaast zijn er verschillende types van grotere projecten mogelijk, al dan niet in samenwerking met IWT, zoals KMO-innovatiestudies, O & O onderzoeksprojecten. Zowel kleine als grotere projecten worden gekenmerkt door een intensieve wetenschappelijke begeleiding.

Contact

Prof. dr. ir. Frank Devlieghere

Inhoud syndiceren